· 

Publiceren en distributie

De onderstaande inhoud hoort bij het bovengenoemde hoofdstuk uit het Handboek Podcast maken


Tools om een audiotour te maken

Onderstaande suggesties zijn gegenereerd dor ChatGPT en verrijkt en gecontroleerd door de auteur van het boek Podcast maken Totaal. Let op, makers van apps kunnen een besluiten hun businessmodel en opzet aan te passen waardoor iets dat de ene dag gratis is, de andere dag een betaalde dienst voor je afnemer wordt en/of andere toepassingen krijgt.

 

Er zijn verschillende apps en platforms beschikbaar waarmee je een interactieve audiotour kunt maken. Hier zijn enkele populaire opties:

  1. izi.TRAVEL: izi.TRAVEL is een gebruiksvriendelijk platform waarmee je zelfstandig interactieve audiotours kunt maken. Het biedt een eenvoudige interface om audiobestanden te uploaden, locaties toe te voegen en de tourinhoud te beheren. De app van izi.TRAVEL is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten.
  2. VoiceMap: VoiceMap is een platform dat is gespecialiseerd in locatiegebaseerde verhalen en audiotours. Met VoiceMap kun je audiotours maken waarbij de audio automatisch wordt afgespeeld op specifieke locaties. Het biedt tools om de route te plannen, audiobestanden toe te voegen en de tour te publiceren. De app van VoiceMap is beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten.
  3. TourSphere: TourSphere is een platform voor het maken van aangepaste mobiele apps voor audiotours. Met TourSphere kun je een op maat gemaakte app maken voor je audiotour, inclusief locatiegebaseerde audio-inhoud, afbeeldingen, video's en interactieve elementen. Het is geschikt voor zowel iOS- als Android-apparaten.
  4. OpenTourBuilder: OpenTourBuilder is een open-sourceplatform waarmee je interactieve audiotours kunt maken met behulp van Google Maps. Je kunt audiobestanden, afbeeldingen en tekst toevoegen aan specifieke locaties op de kaart. OpenTourBuilder vereist enige technische kennis, maar biedt veel flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheden. Opmerking BOOCC: Toegang rkijgen is niet eenvoudig, je moet je project aanmelden en door een ballotagecommissie.
  5. Clio Muse: Clio Muse is een platform dat zich richt op culturele en educatieve audiotours. Met Clio Muse kun je multimediale audiotours maken, inclusief audio, afbeeldingen, tekst en video. Het platform biedt ook tools om de tourinhoud te beheren en te publiceren. De app van Clio Muse is beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten.

Bij het kiezen van een app of platform voor het maken van een interactieve audiotour, is het belangrijk om te overwegen welke functies je nodig hebt, de gebruiksvriendelijkheid van de interface, de beschikbaarheid van de app voor het publiek en eventuele kosten of abonnementen die ermee gepaard gaan. Het is ook aan te raden om de mogelijkheden en beperkingen van elk platform te onderzoeken om ervoor te zorgen dat het aansluit bij jouw specifieke behoeften.