· 

Soorten podcasts

De onderstaande inhoud hoort bij het bovengenoemde hoofdstuk uit het Handboek Podcast maken

Downloads

Opdracht bij dit hoofdstuk (in Word).

Hoorspelen en andere fictieve verhalen

 1. "De Blankenbergse Tapes" (NL) In De Blankenberge Tapes komen twee moordzaken en één prille liefde samen tot een lugubere ontknoping aan de Belgische kust. Rechercheurs en directe betrokkenen vertellen in drie afleveringen hun kant van het verhaal.
 2. "Hoorspelcast" (NL) is een verzamelplaats voor Nederlandstalige hoorspelen die op de radio zijn uitgezonden en nu als podcast worden aangeboden.
 3. "Welcome to Night Vale" (EN) - Een surrealistische en humoristische podcast die zich afspeelt in het fictieve stadje Night Vale, waar vreemde en mysterieuze gebeurtenissen plaatsvinden.
 4. "Limetown" (EN) - Een mysterieuze thriller waarin een journalist op zoek gaat naar antwoorden over de verdwijning van de inwoners van een geheimzinnig wetenschappelijk onderzoekscentrum.
 5. "Homecoming" (EN) - Een psychologische thriller over een caseworker die werkt met soldaten om hen te helpen bij hun terugkeer naar de maatschappij, maar erachter komt dat er meer aan de hand is dan ze dacht.
 6. "The Bright Sessions" (EN) - Een podcast over een therapeut die mensen met bovennatuurlijke gaven behandelt en hun sessies opneemt. Het verhaal volgt verschillende patiënten en onthult hun verborgen krachten.
 7. "Archive 81" (EN) - Een horrorverhaal dat draait om een man die wordt ingehuurd om een mysterieuze archiefcollectie te onderzoeken en al snel terechtkomt in een wereld vol vreemde gebeurtenissen.
 8. "We're Alive" (EN) - Een post-apocalyptisch hoorspel waarin overlevenden van een zombie-uitbraak vechten om te overleven en hun gemeenschap te beschermen tegen de ondoden.
 9. "The Magnus Archives" (EN) - Een horror-anthologieserie waarin de archivaris van een instituut angstaanjagende en bovennatuurlijke gebeurtenissen documenteert die zijn vastgelegd op cassettebandjes.
 10. "Wooden Overcoats"(EN) - Een komische hoorspelserie over twee begrafenisondernemers op een klein eiland, vol met hilarische en excentrieke personages.
 11. "Alice Isn't Dead" (EN) - Een roadtrip-thriller waarin een vrouw haar vermiste echtgenote zoekt en tijdens haar zoektocht op vreemde en gevaarlijke situaties stuit.
 12. Uitgebreide website met Nederlandse en Vlaamse hoorspelen van vroeger


Hoorspelhistorie

Zo werden Nederlandse hoorspelen vroeger gemaakt. Let ook op de special effects. Leuk om te bekijken!


Monologen, gesproken columns, verhalenvertellers

 1. "TED Talks Daily" (EN) - Elke dag wordt er een nieuwe TED Talk gepresenteerd waarin inspirerende sprekers over uiteenlopende onderwerpen praten.
 2. "Stuff You Should Know" (EN) - Een podcast waarin de presentatoren complexe onderwerpen uitleggen en fascinerende feiten delen in de vorm van een gesproken column.
 3. "De Universiteit van Nederland" (NL) - Wetenschappers geven boeiende colleges over verschillende vakgebieden en delen hun kennis in toegankelijke monologen.

 4. "The Writer's Almanac with Garrison Keillor" (EN) - Een dagelijkse podcast waarin dichter en schrijver Garrison Keillor historische gebeurtenissen en de geboortedagen van beroemde schrijvers viert met poëzie en gesproken columns.

Muziekprogramma