· 

Wat is een podcast?

De onderstaande inhoud hoort bij het bovengenoemde hoofdstuk uit het Handboek Podcast maken


Downloads

Opdracht bij dit hoofdstuk (in Word).


De Podcast tiplijst met ongewone podcasts ter inspiratie

  1. "Everything Is Alive" - Een ongewone podcast waarin alledaagse objecten, zoals een lamp en een tandenborstel, tot leven worden gebracht en geïnterviewd worden.
  2. "Heavyweight" - Een podcast waarin de presentator mensen helpt om onopgeloste zaken uit hun verleden op te lossen en te verhelderen.
  3. "99% Invisible" - Een podcast over de onzichtbare aspecten van het dagelijks leven, zoals architectuur, design en andere verborgen fenomenen.
  4. "Song Exploder" - Muzikanten praten over het creatieve proces achter hun nummers, waarbij ze de verschillende lagen en inspiraties onthullen.
  5. "Criminal" - Een podcast die zich richt op waargebeurde misdaadverhalen, maar met een focus op de menselijke kant en onverwachte aspecten van criminaliteit.
  6. "The Memory Palace" - Een podcast waarin historische verhalen op een poëtische en meeslepende manier worden verteld, met aandacht voor minder bekende momenten uit het verleden.
  7. "Reply All" - Een podcast die zich bezighoudt met internetcultuur, technologie en menselijke verhalen, waarbij ze vaak onverwachte wendingen nemen.
  8. "The Habitat" - Een fascinerende podcast over een groep wetenschappers die een jaar lang in een nagebouwde Mars-habitat in afzondering leeft.
  9. "S-Town" - Een intrigerende podcast die begint als een misdaadverhaal, maar al snel verandert in een diepgaand portret van een excentrieke man en zijn omgeving.
  10. "The Dollop" - Komieken bespreken historische gebeurtenissen op een humoristische en vaak verrassende manier, waarbij ze obscure en ongewone verhalen belichten.

Podfather?!

Er is wat discussie geweest over de rol van Adam Curry bij de totstandkoming van de podcast. Volgens sommige mensen, waaronder enkele beheerders van Wikipediapagina's overdreef Adam een beetje. Volgens anderen niet. De laatste categorie noemt hem dan ook graag 'The Podfather'.