· 

#3 Maarten Kalff - Memory Lane podcast

In deze aflevering deelt ondernemer Maarten Kalff zijn herinneringen aan de hand van dertien nummers. Hij neemt je onder andere mee langs de 'walkman' jaren tachtig, zijn tijd op een Amerikaanse highschool, de periode als wachtmeester in het leger en als HTS-student in de jaren negentig, zijn muzikale ervaringen tijdens 24uurs races en zijn tijd in het financiële hart van Europa: Londen in de jaren nul. Verder: zijn liefde voor Kate Bush, de stand van ons land en het ontdekken van een heel goed bandje op straat. Maarten en Ludo kennen elkaar van één jaar middelbare school, veertig jaar geleden. Daarna zagen ze elkaar nooit meer, tot nu. Deze podcast werd opgenomen in december 2022.

Hierboven de gehele podcast met herinneringen en muziek.


Hierboven alleen alle muziek uit de aflevering.


Een schoolfoto van het Montessori Lyceum Amsterdam in de jaren tachtig. De school waar Maarten en Ludo één jaar met elkaar in de klas zaten. 

 

Foto: Beeldbank Amsterdam


De Walkman die Maarten roemt kwam in verschillende soorten en maten. De basis was altijd hetzelfde. Een kleine cassettespeler, een hoofdtelefoon en batterijen. Uitvinder Sony mocht als enige merk de naam Walkman voeren, maar de consument trok zich daar niets van aan. Ook soortgelijke apparaten van Toshiba, Philips, Panasonic, etc. werden in de volksmond 'walkman' genoemd.


Op de foto: Maarten tijdens zijn periode op een highschool in de staat New York. Daar leert hij naast goede vrienden onder andere muziek van de band Devo kennen.

 

Foto: archief Maarten


Een impressie van de 24uurs race in het Belgische Spa, 1990. De tijd waarin het nog niet zo 'slick' opgezet was.


De Rolykit was een handige gereedschapskist die je kon oprollen. Meer info.

 

Foto: Hendrikjan van Duin - Eigen werk, CC BY-SA 4.0, 


Het bijzondere concert in Paradiso door The Presidents of the USA. 


Maarten ontdekte Hayley Westenra toen hij de game Endless ocean speelde op de Nintendo Wii.


Schaarse beelden van een concertnummer dat Maarten raakte.


Sara 'N' Junbug ontdekte Maarten -net als deze filmer- zomaar op straat.