· 

#4 Hella Hueck - Memory Lane podcast

Hella Hueck is op het moment van deze opname Chef Ondernemen op de redactie van het FD (Het Financieele Dagblad) na jarenlang verslaggever en presentator te zijn geweest bij programma's van RTL (oa. RTL Nieuws, RTLZ). Ze woont met haar gezin in Amsterdam. De opname vindt plaats in een tuinhuisje achter het woonhuis waar de elektrische kachel niet mag snorren vanwege de zoem. De temperatuur daalt daarom tot een graadje of tien, maar Hella lijkt het totaal niet te storen. Haar muzieklijst bevat net zoveel mooie wendingen als haar herinneringen en elk nummer heeft een link met een dierbare. Over een drumstel in vaders woonkamer, verliezen van dierbaren, de hand van Mandela en een ingenieus plan voor een huwelijksaanzoek. Deze podcast mag je niet missen.

Hierboven de gehele podcast met herinneringen en muziek.

Hierboven alleen alle muziek uit de aflevering.


Chet Bakers laatste interview. Hij stierf kort erna bij een val of sprong uit een hotelraam in Amsterdam.


Hella woonde in haar jeugd in het Twentse Boekelo, niet ver van Enschede. Check ook onderstaande ansichtkaart uit 1986. (Meer hier)


Het nummer dat Hella's moeder zo graag draaide, live vertolkt door Veronique Sanson.


Boven: De videoclip van Bronski Beat waarover Hella en Ludo het hebben. De muziek en clip zijn het autobiografische verhaal van zanger Jimmy Somerville. 


Confronterende advertentie van kledingmerk Benetton.  Het beeld van een stervende aidspatient, omgeven door zijn immens verdrietige familie. Voor het nummer van Bronski Beat gaat het even over de poster. De context hoor je vanzelf.


Het 'mooie nummer' van Bruce Springsteen waar Hella het over heeft zit niet in de podcast. Hierboven is het wél te beluisteren.


Het "Ou Hoofgebou" (oude hoofdgebouw) op de Stellenbosch University campus in Zuid-Afrika waar Hella haar master haalde. Nelson Mandela ontving er in 1996 een eredoctoraat, maar zijn beste herinnering aan de universiteit moet in 1997 gemaakt zijn. ;-P Dat hoor je in het gesprek voor Donker Donker Land.


Inhoud van Google Maps wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op Cookie-instellingen (Functioneel) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Google Maps en de inhoud te bekijken. Meer hierover lees je in de Privacyverklaring van Google Maps.

Stellenbosch University op de kaart.


Lycos. Hella werkte er na haar studie. Wat was het ook alweer?


Taron Egerton, hier samen met Elton John. De laatstgenoemde krijgt met de jaren steeds meer haar.