Monteren van je bedrijfspodcast

Snel gereed voor publicatie, met redactionele aandacht

Heb je een podcastopname gemaakt en concludeer je dat er nog flink wat gemonteerd moet worden? Dan kunnen we je goed helpen. Niet alleen bij het wegknippen van irrelevante woorden, zinnen of complete pleidooien. Ook voor redactioneel werk zoals het inhoudelijk samenstellen van beschikbare audio en het kiezen van de juiste inhoud kun je bij ons terecht.

Monteren is nauwkeurig werk

Misschien ben je er zelf wel eens aan begonnen of heb je een podcast gehoord waar tijdens het monteren de botte bijl is gehanteerd. Dan heb je waarschijnlijk geconcludeerd: monteren is een vak apart en best tijdrovend als je niet ervaren bent.

 

De opties die je hebt

Je kunt natuurlijk zelf monteren. Als je veel ervaring en voldoende tijd hebt is dit echt een goede optie. Ook kun je overwegen iemand in te schakelen die goed kan monteren. Ons advies is om er -zeker de eerste keren- naast te gaan zitten en een draaiboek te volgen.  

De derde optie is om contact op te nemen met BOOCC :-).

 

Wij zijn namelijk ervaren in het verwerken van ruwe opnamen en het produceren van een professionele podcast, die niet zou misstaan in de programmering van een groot radiostation. Uiteraard hebben we contact over het gewenste format maar je kunt vervolgens gewoon door met je eigen werk en wachten op de eerste gemonteerde versie. Daar geef je feedback op en meestal is de tweede versie meteen de definitieve versie naar ieders tevredenheid.

 

Klinkt goed toch?

Of bel zelf: +31616409411

 

Transcriptie

Je krijgt desgewenst een transcriptie van de podcast. Kortom, een compleet uitgeschreven script waarin je precies kunt teruglezen wat er allemaal door wie is gezegd tijdens de podcast.

Zo kun je eventueel zelf ook nog redactie voeren door aan te geven welke delen van de opgenomen audio weg kunnen. Bovendien is zo'n transcriptie enorm handig ook voor je tekstredactie voor het gebruiken van citaten en/of het samenvatten van de podcast.

 

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van een paar factoren. Denk aan de lengte van het opgenomen materiaal, de verschillende bronnen en de hoeveelheid 'knips' die gezet moeten worden. Na een intakegesprek heb je doorgaans binnen een werkdag een offerte.

 

 

BOOCC heeft veel ervaring met het monteren van bedrijfspodcasts. Grote bedrijven, kleine bedrijven. Profit- en non-profitorganisaties. Ook waren onze audioprogramma's te horen in de programmering van BNR Nieuwsradio en Veronica.

Voorbeeld

Onderstaande podcast bevatte oorspronkelijk ruim een uur opnamemateriaal maar werd in overleg met de opdrachtgever teruggebracht naar 38 minuten. Onhoorbaar.

Twijfel je nog? Een oriënterend telefoontje of mailtje kost je niets. Laat maar weten hoe je bent te bereiken.


Bonustip

 

Mocht je toch eerst zelf willen ervaren hoe het is om te monteren, overweeg dan te werken met het gratis open source programma Audacity