Voorbeelden van podcastproducties

Hieronder tref je een greep uit podcastproducties waar BOOCC bij betrokken was. Naast deze producties wordt er ook gewerkt aan andere (exclusieve) audioproducties zoals luisterboeken, educatieve programma's, intranetpodcasts en audio voor video's en evenementen. Wil je meer weten? Neem contact op.

Norbert ter Mors - Bitcoin voor Boomers (2023-)

Een podcast waarin de belangrijkste cryptomunt wordt uitgelegd voor mensen uit 1960 en eerder. Montage en co-host (dat laatste de eerste 10 afleveringen).

Opdrachtgever: Norbert ter Mors


Erasmus Universiteit - Unfiltered (2023-)

In deze podcast proberen presentatoren Sara en Alex en hun gasten een licht te schijnen op de problemen van studenten, tips te geven over mentaal welzijn en een hechte gemeenschap te creëren. Verantwoordelijk voor montage.

Opdrachtgever: Erasmus School of Law

 

Erasmus Universiteit - Van campus naar praktijk (2023-)

Interviews voor studenten van de School of Law. Juridische vaardigheden in de spotlight. Verantwoordelijk voor advies en montage.

Opdrachtgever: Erasmus School of Law


Karakter - Kennis met Karakter (2023-)

Talkshow over belangrijke thema's binnen de jeugdggz. Verantwoordelijk voor opname en montage. Opdrachtgever: Karakter


Karakter- Zorg met Karakter (2023)

In de podcastserie Zorg met Karakter vertellen ouders en behandelaren over de zorg aan kinderen en jongeren met psychiatrische problematiek. Verantwoordelijk voor opname en montage.

Opdrachtgever: Karakter


De Goed Nieuws Show (2023- )

Vrolijk talkradio-achtig format voor verpleegkundigen. Verantwoordelijk voor formatadvies en montage. Deze podcast is te beluisteren via Springcast.

Opdrachtgever: Nursing


Elaa- In gesprek met Zorgprofessionals (2022-2023)

Gespreksleiders van Elaa gaan in gesprek met bestuurders, adviseurs en professionals. Verantwoordelijk voor montage.

Opdrachtgever: Elaa (samenwerkingspartner in de Zorg- en Welzijnssector in Amsterdam en Almere)


GGZ Ecademy podcast (2022- )

Reportages en interviews over de energietransitie. Verantwoordelijk voor presentatie, opname, montage. De podcast is onderdeel van een elearningtraject.

Opdrachtgever: GGZ Ecademy


Met de stroom mee (2022-2024)

Reportages en interviews over de energietransitie. Verantwoordelijk voor voiceover, opname, montage, hulp bij formatontwikkeling. Volop bezig met het tweede seizoen

Opdrachtgevers: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Club van Wageningen, Topsector Energie.


Leren verbeteren (2021- )

Interviews over onderwijs en management op middelbare scholen. Verantwoordelijk voor opname en montage, hulp bij formatontwikkeling. Aflevering 14 (S3) is een feit.

Opdrachtgevers: Leren verbeteren, B&T


NPi - Kennis in beweging (2022- )

Samenvattingen van actuele wetenschappelijke studies en de vertaling naar de praktijk, voor fysio- en oefentherapeuten. Verantwoordelijk voor: voiceover en montage. De serie is alleen te luisteren voor leden.

Opdrachtgever: NPi


Memory Lane (2022- )

Een gast vertelt aan de hand van eigen gekozen muziek over zijn/haar bijzondere herinneringen.  Een soortgelijk programma, met mij als presentator, was midden jaren negentig te horen bij de nationale radiozender KinkFM. Verantwoordelijk voor format, interviews, opname, montage. 

Opdrachtgever: eigen werk


Transitiezorg (2022)

Kennis en ervaring over transitiezorg door Hogeschool Rotterdam. Doel is om student-verpleegkundigen te informeren. Verantwoordelijk voor intro-uitro, voiceover, montage.

Opdrachtgevers: Hogeschool RotterdamWat te doen bij verward of onbegrepen gedrag? (2022)

Groepsgesprek tussen ervaringsdeskundigen, hulpverleners en politie over verward gedrag. Verantwoordelijk voor opname, montage. 

Opdrachtgever: Albeda, practoraat Leerwerkplaatsen

Never waste a good crisis (2021)

Interviews met experts en verantwoordelijken op gebied van landelijk crisisbeheer. Verantwoordelijk voor intro, opname en montage. 

Opdrachtgever: DCC-IenW


YEPH (2021-2022)

Interviews over de ontstaansgeschiedenis van het samenwerkingsverband van Youké, Pluryn en ’s Heeren Loo voor de meest kwetsbare jongeren en gezinnen uit de regio Utrecht. Verantwoordelijk voor presentatie, opname, montage.

Opdrachtgever: YEPH


Preventie aan zet (2020-2021)

Interviews over uitdagingen in de Jeugdgezondheidszorg.  Medeverantwoordelijk voor: formatontwikkeling, redactie, presentatie, interviews, opname, montage en publicatie. De podcastserie is niet meer beschikbaar.

Opdrachtgever: Topicus


Station Media (2017-2019)

Interviews over mediavraagstukken.  Het programma maakte deel uit van het BNR podcastnetwerk. Medeverantwoordelijk voor: formatontwikkeling, redactie, presentatie, interviews, opname, montage en publicatie. De serie is niet meer beschikbaar.

Opdrachtgever: Station10


Wedbeters (2018-2022)

Gesprekken over paardenrennen.  Zeturf is de paardensporttotalisator van Nederland. Medeverantwoordelijk voor (eerste 12 afl): presentatie, interviews, opname en montage. De podcast werd inmiddels ingebed in de organisatie en verzorgd door een vast team medewerkers. Na 150(!) afleveringen sloten ze stijlvol af. De moederorganisatie Zebet geeft nu een voetbalvariant uit.

Opdrachtgever: Zeturf


FactorWerk (2020)

Rondetafelgesprek als onderdeel van een online sessie. Verantwoordelijk voor voiceover, opname, montage, publicatie en metrics. De podcast is inmiddels uit de lucht omdat het leerproject waarvan het onderdeel uitmaakte is afgesloten.

Opdrachtgevers: Bloeikracht en FactorWerk


A&O deelt (2019-2021)

Over best practices bij gemeenten. Verantwoordelijk voor montage, coaching en jingle.

Opdrachtgever: A&O fonds


Cleantech Regio (2020)

Talkshow als kick-off van een masterprogramma. Verantwoordelijk voor voice over, opname, montage, publicatie en metrics.

Opdrachtgever: Cleantech RegioEen zoektocht naar draagvlak (2020)

Interviews met deskundigen over draagvlak in de samenleving voor duurzame initiatieven. Verantwoordelijk voor voiceover-onderdelen, opname en montage. De serie is niet meer beschikbaar.

Opdrachtgever: Publiek Denken